– Har alltid ønsket å ha basseng

For ett år siden realiserte Jimmy Høiberget og familien drømmen om basseng. Vurderer du å investere? Jimmy har ett tips han anbefaler deg å gjøre samtidig som du kjøper basseng.

Etter ett år med sitt Polyfaser glassfiberbasseng deler han og familien sine erfaringer så langt.

Hvor lenge har dere hatt basseng? 

– Vi har hatt bassenget i 1 år.

Hvem bruker basseng? 

– Hele familien som består av 2 voksne og 3 barn, og en del venner av barna.

Hvor mye bruker dere det i løpet av året? 

– Vi benytter bassenget mellom 1. mai og 1. oktober. Vi bruker varmepumpe og har 28 grader i bassenget hele sesongen bassenget er i bruk. I snitt brukes bassenget 2-3 ganger pr uke. I juni, juli og august brukes bassenget nesten hver dag.

Hva blir det brukt til? 

– Barna svømmer, dykker og hopper. GoPro kameraet brukes ofte og det lages en del fine videoer.

Fortell om bassenget?

– Bassenget er av type Polyfaser. Det er et glassfiberbasseng med innebygget trapp. Modellen heter Capri og er 9 meter langt. Vi har installert varmepumpe som sikrer en jevn og god temperatur selv om ikke solen skinner. Vi har også et praktisk overbygg som både beskytter bassenget mot rusk og rask når bassenget ikke er i bruk, men som også kan fungere som beskyttelse hvis været ikke er så fint og barna ønsker å bruke bassenget.

Hva var det som gjorde at du ønsket et basseng? 

– Jeg har alltid ønsket å ha basseng. Herlig å kunne ta en dukkert når man måtte ønske. Den norske sommeren er ustabil og med varmepumpe og overbygg kan vi uansett vær og vind benytte bassenget. Bassenget brukes nesten like mye med taket igjen som åpent.

Hva er forskjellen før og etter at dere fikk basseng? 

– Spesielt barna bruker bassenget mye. De blir veldig trygge i vannet og svømmer veldig godt. Hvis de kjeder seg så tar de en tur i bassenget.

Hva vil du si til dem som går og vurderer å investere i et basseng, men som enda ikke har valgt å gjøre det? 

– Det er en stor investering hvis man ønsker å lage et godt og funksjonelt anlegg med mye automatikk, men til gjengjeld får man et midtpunkt i hagen som både små og store kommer til å elske. Barna stortrives og de har ofte med venner hjem.

Tilslutt kommer han med et tips du bør ta med deg når du skal kjøpe basseng.

– Jeg anbefaler alle å installere varmepumpe sammen med bassenget siden norsk sommer ikke alltid er av det stabile slaget. Da sikrer du at bassenget blir benyttet mye. Blir vannet for kaldt kommer ikke barna til å bruke bassenget.

 

Har du lyst på ditt eget basseng i hagen? Sjekk ut vårt utvalg av basseng her.

Abonnere på vårt nyhetsbrev?