Laftebasseng med stige på terrasse

Laftebasseng

Hva kan være mer «typisk norsk» enn et basseng av trykkimpregnerte materialer. Disse bassengene passer perfekt inn i de fleste norske hager, som uansett har opptil flere plattinger av trykkimpregnerte materialer.
I år har vi brukt vinteren til å planlegge vår egen produksjon av laftebasseng. Det virket ulogisk å kjøpe trebasseng i Frankrike når flott norsk furu står tett i tett rundt vår egen stuedør. Vi ønsket også å heve kvaliteten på produktet, og ikke minst øke fleksibiliteten for dere kunder.

Mer info under bildene

Veggplankene er 48 mm tykke og topprekka består av 2 stk 28 x 145 mm (alt av kvaliteten C24). Alle delene er ferdig kappet og faktisk også forboret der du skal sette skruer (akkurat som flatpakka møbler)

Våre laftebasseng er trykkimpregnerte ETTER at de er kuttet og frest. Det gjør at alle snittflater også er impregnerte. Som et tillegg kan du få bassenget royalimpregnert.
Nå med mange flere valgmuligheter:
– Velg fasong
– Velg størrelse
– Velg dybde
– Velg farge på lineren
– Velg sikring
– Velg kjemistyring
Velg fasong:
Laftebassengene levers i to forskjellige fasonger: rektangulær (firkantet) og 8-kantet

Velg størrelse:

Vi rydder også opp i utvalget og gjøre dette enklere å forstå: nå har vi 3 forskjellige bredder og så varierer lengden. Disse 3 bredden går igjen enten det er de rektangulære eller de 8-kantede bassengene.
Bredden er 3, 0 m, 3,5 m og 4,0 m (innvendig mål)

Velg dybde:

Når du har valgt størrelsen du vil ha, kan du også velge dybden; ca 1,2 m, ca 1,35 m og ca 1,5 m. Vi sier ca dybde, fordi dette er levende tre som kan variere avhengig av hvor tørt treet er.

Velg farge på liner:

Fordi vi produserer hvert enkelt basseng etter bestilling, kan vi nå også tilby at du kan velge farge på lineren (innerduken). Av liner er det mange farger å velge mellom, og du kan pleie din personlige smak.

Velg sikring:

Vi kan i år også tilby flere forskjellige måter å sikre bassenget på. Du kan velge en Rollsafe som er tilpasset ditt basseng, et lamelltrekk til noen av modellen, eller et passelig overbygg.

Velg kjemistyring:

Mange velger å ha slike basseng som dette helt uten kjemistyring, altså at de ordner med kjemien manuelt på egenhånd. Vi nevner bare at du også kan få automatisert styring av kjemien, og det kan du lese om andre steder på vår nettside.

Fundamentering av laftebasseng

Når sidene i laftebassengene blir mer enn 3 m, må de forsterkes av sidestøtter som gjør at vegene ikke buler utover. De nødvendige støttene er inkludert i standard leveranse, men de forutsetter at det er en støpt plate under bassenget som støttene kan boltes fast til. Generelt vil vi si at våre nye laftebasseng fortjener en støpt bunn. Vi vet imidlertid at det av og til kan være vanskelig å få frem betong til å støpe bunnen, f.eks. på hytter. Da er det to alternativer: en ringmur i betong eller dragere på tvers under bassenget mot et tillegg. Ta kontakt med våre selgere for å diskutere beste løsning.

Tre, et naturlig materiale

Treet i våre laftebasseng trykkimpregnertes etter at det er maskinert (bearbeidet). Dette er meget vesentlig, fordi det sikrer at også alle snittflater er impregnerte. Kvaliteten på impregneringen er den som heter AB, altså den samme som i terrassematerialer.

Tre er et levende materiale, variasjoner i temperatur og fuktighet kan føre til at det trekker seg sammen, eller utvider seg. Dette kan danne små sprekker, som er et naturlig fenomen, og påvirker ikke holdbarheten.

For a bevare den naturlige fargen på tre basseng, anbefaler vi at du venter ett år før du tilfører ny farge. Etter fire årstider vil porene i treverket åpne seg, og gi en grånende effekt.

Når du mottar bassenget er det stroppet med stramme stropper. Ikke fjerne disse stroppene før du er klar til å bygge bassenget, ellers vil materialene kunne vri seg. De er ny impregnerte og kan vri seg når de tørker. Hvis du må sprette materialpakken på grunn av transport, bør du skaffe deg noen jekkestropper og stroppe dem sammen igjen hvis det skal ligge en stund. Hvis bassenget skal ligge en stund før det blir bygget, bør det ligge i skygge og dekkes med plastikk. Når byggingen har begynt, må den fullføres fortløpende slik at en unngå enhver deformering av delene.

Hva må du regne med på et trebasseng.

Alle i Norge har kjennskap til trykkimpregnerte materialer og vet at følgende er naturlig:

Farge variasjoner

Fargevariasjoner er typisk for alle tresorter. Vær og vind vil vesentlig svekke disse fargevariasjonene.

Salt flekker

Små grønne flekker er ofte funnet på overflaten av tre. Disse kan fjernes lett med sliping. Dersom det blir stående ubehandlet, vil fargen forsvinne over tid.

Sprekkdannelser

Tre utvider seg og trekker seg sammen når de utsettes for variasjoner i luftfuktighet og
temperatur. Når det tørker ujevnt vil resultatet bli sprekker. Selv om disse kan synes å være grunn til bekymring, har de ingen innvirkning på de mekaniske egenskapene til produktet, og omfattes derfor ikke av garantien.

Harpiks

Når harpiksholdige treslag er trykkimpregnert, kan det forekomme klebrig harpiksrester på overflaten. For å fjerne dem, skrap forsiktig med et egnet verktøy, men vær forsiktig med å berøre treet. Terpentin kan også være effektivt, men kan sette flekker på treet hvis det blir for mye brukt.

Renseanlegget

Renseanleggene til laftebassengene er av typen sandfilter. Disse renseanleggene består av to deler: en sirkulasjonspumpe og en filtertank med sand. Betegnelsene beskriver funksjonene. Det som er fordelen med sandfiltrene, er at sanden kan renses med et enkelt håndgrep, enkelt å vedlikeholde m.a.o. Pumpen sørger for vannsirkulasjon: den trekker vann inn gjennom skimmeren, og sender det til filteret. Fra filteret går vannet tilbake til bassenget gjennom returdysene. Sandfilteret renser bort urenheter: Når vannet passerer gjennom filtermediet, blir urenhetene (blader, støv, etc.) holdt tilbake, og vannet renses.

NYTT OG NYTTIG FRA BASSENG AS

Abonnere på vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få eksklusive rabattkoder og nyttige tips