EUROPOOL; – bassenget for deg som vil ha et rimelig glassfiberbasseng, men ikke gi avkall på kvalitet

Når vi nå også tilbyr glassfiber basseng av typen EUROPOOL, er det fordi vi har innsett at ikke alle trenger bassengenes Rolls Roys, nemlig POLYFASER. Polyfaser glassfiberbasseng har vi solgt i over 15 år, og vært veldig fornøyd. Derfor skal vi selvsagt fortsette med det!

Men vi ønsket altså et alternativ til Polyfaser, og da et glassfiberbasseng som tilfredsstiller våre strenge krav til kvalitet. Det skulle vise seg å bli vanskeligere enn vi hadde forutsett. Etter lang tids leting fant vi kvaliteten vi ønsket hos EUROPOOL.

Hos EUROPOOL fant vi den kvaliteten vi kan gå god for.

Vi fikk også en liste på andre firma som selger deres basseng i bl.a. Sverige, og vi har sjekket med dem alle. Til sammen selger de svenske forhandlerne 150 basseng i året, og har handlet med Europool i mange år. Alle var utelukkende fornøyde. Skuldrene på oss som jobber hardt for å unngå problemprodukter, senket seg betydelig.

Etter å ha tilbrakt flere dager på fabrikken og fulgt produksjonen, er vi helt trygge på kvaliteten på våre nye basseng også. Vi skjønner nå hvorfor Europool koster nesten 50 % mer enn basseng fra andre Polske leverandører, men vi synes de er verdt det.

Polyester eller vinylester

Det er litt forvirring i det norske markedet om hvorvidt Europool glassfiberbasseng lages av polyester eller vinylester. Europool bekrefter at de bruker vinylester (altså den dyreste og beste), men på nettsiden skriver de polyester fordi de har gjort målinger som viser at det er polyester eller glassfiber folk søker på. I teknisk beskrivelse bruker de vinylester som er den korrekte tekniske benevnelsen.

Les mer om Europool under bildene.

Når vi skulle velge alternativ til Polyfaser glassfiberbasseng, skjønte vi at vi på grunn av transportkostnader måtte se spesielt på Polen. Men når sant skal sies, fant vi i Polen mange leverandører med en kvalitet som vi ikke kan stå inne for. Vi begynte faktisk å skjønne hvorfor noen i Norge snakker om «Europeisk kvalitet», i stedet for å si at bassengene kommer fra Polen!

Ettersom det er vanskelig for oss profesjonelle å skille de seriøse produsentene fra de useriøse, skjønner vi at det faktisk er umulig for dere kunder. På overflaten ser bassengene ganske like ut, og det hele koker faktisk ned til om dere liker utvalget vi kan tilby, og om dere har tillit til oss.

Som nevnt gir vi ganske mye mer for en Europool enn vi måtte gitt for et tilsvarende basseng hos alle de andre polske produsentene. Det er flere årsaker til dette:

  • To sjikt med gelcoat innerst i bassenget, i stedet for ett. Gelcoaten er sjiktet som gir fargen, og som også må være motstandsdyktig mot kjemi.
  • Europool kjøper produktene de bruker i Nederland og Tyskland, ikke  som de andre gjør.
  • Garantien gjelder for vanntemperatur på 30 C°. Andre polske leverandører garanterer bare til 28 °C. (Vi har skriftlig fra alle vi sjekket/vraket at de har en grense på 28 °C)
  • Ståldrager rundt bassenget i to høyder, både i «magehøyde» og øverst. De fleste produsentene har ståldrager i en høyde, som regel øverst. Ståldragerne gir bassengene stabilitet til å holde seg rette og pene.
  • Vi tilbyr at alle deler monteres på bassengene på fabrikken av proffene som har laget bassenget. Det gjelder lys, skimmer, returdyser og bunnavløp. Vi sparer heller ikke på antallet skimmere og returdyser, men leverer i henhold til internasjonal standard. Til forskjell fra mange, setter vi også inn et «bunn»-avløp nederst på veggen. Det er veldig nyttig når du skal senke vannstanden i bassenget.
  • Dobbelt lag med isolasjon utvendig, tilpasset nordiske forhold. Dobbelisolasjonen er selvsagt viktig for varmetapet, men den er også viktig for å beskytte bassengkroppen.
  • Moderne kant øverst på bassenget. For en del år siden ble formene til bassengene laget med en veldig kraftig kant rundt bassenget øverst. En del produsenter bruker enda disse formene. Europool derimot har en relativt lav, pen øvre kant, men om en ønsker, kan denne dekkes med terrasse eller kantstein. De høye kantene er vanskelig å skjule, for hvis du skal gjøre det, da blir vannstanden uheldig lav.
  • I motsetning til mange andre leverandører har Europool samme pris for alle farger.

PS. Som seriøs leverandør opererer vi ikke med «fake» veiledende priser for deretter å late som du får en stor rabatt. Vi forholder oss til kjøpsloven som sier at slikt lureri ikke er lov.

NYTT OG NYTTIG FRA BASSENG AS

Abonnere på vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få eksklusive rabattkoder og nyttige tips