THERMOPOOL

Bilde av thermopool

Thermopool; det perfekte gjør-det-selv bassenget

Basseng AS veldig glade i et basseng som vi kaller THERMOPOOL. Dette bassenget bygges av isoporblokker som stables som legoklosser som deretter fylles med betong. Dette gir et solid basseng med en 15 cm kjerne av helstøpt betong, samtidig som det gir et godt isolert basseng. Blokkene har 2 x 5 cm isopor som vegger.

I og med at støpte basseng er noe som bygges fra bunnen av, må en vite en del om hvordan filterkretsløpet skal dimensjoneres for å få god rensing av vannet. Hvis du kjøper bassenget av Basseng AS (noe vi selvsagt anbefaler), får du alltid nok utstyr slik at du får et godt dimensjonert anlegg. Hvis du skal prosjektere bassenget selv, må du lese mer om renseanlegg og røropplegg her på bassengskolen.

Fordeler med Thermopool:

Meget fleksibelt system som gjør at du kan bygge bassenget i den fasongen du ønsker. Du kan også ha varierende dybde. Det er også veldig godt isolert. Forholdsvis enkelt for gjør-det-selv kundene å bygge bassenget selv. Kan både graves ned og være frittstående. Enkelt å plassere innstøpingsdeler som skimmer, returdyser, lys etc. Vi pleier å si at hvis du kan bygge en terrasse i vinkel og vater, så greier du å bygge et Thermopool.

Vi må fremheve spesielt at Thermopool kan være frittstående.

Hvis tomten for eksempel er veldig skrånende, kan ytterveggen på bassenget være både støttemur og bassengvegg samtidig. I tillegg har bassengveggen en kjerne på 15 cm betong som en kan benytte til å bolte fast en utvendig terrasse. Konsulter våre selgere hvis bassenget skal være frittstående.

Thermopool kan flislegges

Vi har 20 års erfaring med å flislegge Thermopool, og vi har enda ikke hørt om en flis som har løsnet. Vi er kjent med at de som ikke selger dette produktet sier noe annet, men hvis du velger de produktene vi leverer (membran, lim/fuge og glassmosaikk), kan du være trygg på at du får en varig løsning.

Velg trapp i stedet for stige

Basseng AS anbefaler alltid en innvendig trapp i stedet for stige. Det er bedre å gå opp og ned av bassenget via en trapp, og det er også godt å sitte der og applaudere barn og barnebarn. Vi bruker meste en enkel hjørnetrapp laget ferdig av veldig hard isopor (EPS). Denne monterer du på under en time, og liner produsenten har lang erfaring med å tilpasse lineren til den. Andre tinn oppenfra er ekstra bredt og godt å sitte i.

Ulemper med Thermopool:

Det er vanskelig å finne ulemper, men det måtte være at det er forholdsvis lang byggetid. Det går fort 3 – 5 uker. Mange vil også regne det som en ulempe at bassenget kles med liner som har en levetid på 15 – 20 år før den må byttes. Hvis du flislegger Thermopool, kan du regne 50 år ++

Kundebilde Thermopool med lamellbrønn.

Linere til Thermopool og andre støpte basseng:

En Thermopool er i utgangspunktet ikke vanntette, men kles innvendig med en vanntett PVC-pose (liner) som gjør bassenget tett, eller de flislegges.
Lineren finnes i to varianter: en variant på 0,75 mm som kommer ferdig sveiset på mål, tilpasset ditt basseng, og en armert type på 1,5 mm som må sveises på stedet.
I dag, når produksjonen av prefabrikkerte linere er blitt CNC-styrt (data-styrt), kan en få prefabrikkerte linere til de fleste fasonger på bassenget og med mange versjoner av trapp. Prefabrikkert liner er den som de siste årene er blitt ganske dominerende på markedet.

Vi regner en prefabrikkert lineres levetid til 15 – 20 år, og den er enkel å bytte. Den armerte lineren varer nok 10 år lenger, men koster normalt mer enn det dobbelte.
Levetiden til en liner er veldig avhengig av at en har riktige kjemiske verdier på vannet. Linere som brukes i støpte basseng er av en vesentlig høyere kvalitet enn dem som brukes i stålplatebasseng. En liner av typen Celsius på 0,75 mm tåler inntil 33°C over tid. Premium tåler 35 °C. Hvis en har for høy temperatur, vil lineren utvide seg og få skrukker.

Både for lav og for høy pH over tid kan også ødelegge en liner. Den utvider seg og blir full av små skrukker. Dette fordi feil pH får lineren til å absorbere vann og utvide seg. Høy temperatur og høye klorverdier forsterker denne effekten.