Tilbehør til sandfilter til basseng

+ Les mer om Tilbehør til sandfilter til basseng

Viser alle 15 resultater

Hvordan fungerer et sandfilter

Et sandfilter er en tank (stor eller liten) som er fylt med sand, eller med «sand» av knust glass. En sirkulasjonspumpe pumper bassengvannet gjennom dette filteret, og eventuelle partikler i vannet blir hindret fra å trenge gjennom sandlaget. Skitten legger seg faktisk på toppen av sanden. Etter hvert blir det kanskje mye skitt oppå sanden, og dette sjiktet blir så tett at trykket i tanken øker fordi vannet møter et tett sjekt. Da kan en vri på en hendel og rense sanda ved å spyle vannet motsatt vei.

Et slikt sandfilter er den viktigste komponenten i det vi kaller den mekaniske rensingen av vannet, altså det å fjerne partikler som er så store at en kan se dem med det blotte øyet.

Tilbehør og reservedeler til sandfilter til basseng

I et sandfilter til basseng kan du velge mellom sand eller «sand» av knust glass. Sand bør byttes hvert 5. år, mens glass varer i 10 år.

Det beste er selvsagt å vite/huske hvor mye sand en trenger i filteret, men hvis ikke , skal filtertanken være ca. 2/3 full. Veldig ofte er det trykket på en etikett på tanken hvor mye det skal være. Det skal like mye enten det er sand eler glass.

Hvis du skal ha 3 sekker eller mer, så skal ca 1/3 være grovt medium, og det groveste legges nederst.

Hvis sandfilteret har:
Diameter  / omkrets ⇒ medium
35 cm / 110 cm / 25 kg medium (bare fin)
40 cm / 125 cm / 50 kg medium (bare fin)
50 cm / 157 cm / 100 kg medium (25 kg grov og 75 kg fin)
60 cm / 190 cm / 150 kg medium (50 kg grov og 100 kg fin)
75 cm / 235cm / 300 kg medium (100 kg grov og 200 kg fin)

Oversikten gjelder litt tønneformede filtertanker, ikke de kulerunde.

Her fyller du inn din informasjon og evt spørsmål om dette produktet (Automatisk 6-veisventil 63 mm). Vi kontakter deg så fort som mulig.

Lukk

"*" obligatorisk felt

Navn*
Din adresse*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.