Filterglass fin, 0,4 – 1,6 mm, 25 kg

Dette er finkornet glass som fjerner svært små partikler veldig effektivt. Levetiden er vesentlig lengre enn for filtersand.

 

Vektgebyr legges til på dette produktet ved sending.
Ingen gebyr ved henting på lager i Mandal.

Varenummer: 31393

kr 489

- +
Kategori:

Produktbeskrivelse

Filterglass aktivt 0,5 – 1 mm, 25 kg

 

Filterglass aktivt 0,5 – 1 mm, 25 kg
Dette er finkornet glass som fjerner svært små partikler veldig effektivt. Levetiden er vesentlig lengre enn for filtersand.

  • Filter-materiale med en aktiv overflate og katalytiske egenskaper.
  • Fremdragende filtreringsegenskaper som sikrer krystallklart vann, og tilbyr betydelig lavere risiko for bakteriell forurensing av filteret.
  • Selvrensende egenskaper som hindrer oppbygging av biofilm.
  • Mye lengre levetid enn filtersand, uten at effekten avtar.


Filterglass:
De senere årene er det blitt mer og mer vanlig å velge knust glass istedenfor sand. Glass filtrerer bort litt mindre partikler enn sand, og vi regner at den varer ca. dobbelt så lenge som sand.

Hva er et sandfilter:
Her i Norge finnes det i praksis bare to typer bassengfilter. Det mest brukte er det som betegnes som sandfilter, selv om en også kan bruke andre rensemedier i dem. Alternativt til sandfilter, finnes det også patronfilter. Vi bruker kun sandfilter, men filtersand eller filterglass. 
Et sandfilter er en beholder av støpt plast eller glassfiber. Beholderen har et loddrett rør i midten og flere rør i stjerneform i bunnen. Vannet fra bassenget spyles ut over sanden i filteret og renner så gjennom sanden. Sanden er en spesialsand som stopper små partikler. Den skitten som stoppes, legger seg oppå sanden. Når vannet har rent gjennom sanden, fanges det opp av de stjerneformede rørene i bunnen og sendes tilbake til bassenget renset og fint.

Filteret skal være ca. 2/3 fullt med sand. Det er viktig at en har filteret halvfullt med vann før man fyller sand i filteret, ellers kan de perforerte rørene i bunnen bli skadet av sanden når du heller den i filteret.

Les gjerne mer om renseanlegg og filtermedier på vår Bassengskole