Sandfilter Astral Cantabric 9 m³ (Ø 500 mm)

Varenummer: 30071

kr 11 397

- +

Fri frakt til post i butikk og ingen gebyr på bestillinger over 1500kr.

Kategori:

Produktbeskrivelse

Sandfilter Astral Cantabric 9 m³

Sandfilter Astral Cantabric 9 m³
Astral Cantabric sandfilter tank er av høy kvalitet i glassfiber, og leveres med:

  • sidemontert 6-veisventil
  • manometer
  • lufteventil

Astral Cantabric filtertank har meget lang levetid og tåler stor belastning.
Egnet for både private og offentlige basseng anlegg.

Tekniske spesifikasjoner:
Maks. bassengvolum: 54
Maks gj.strømning: 9 m³/t
Mål (diam.tank): 50 cm
Høyde: 80 cm
Filtersand: 100 kg
Tilkobling rør: 50 mm
NB. husk å velge ønsket pumpe, filtermedie (filtersand eller filterglass) og slange etter behov.

Mengde filtermedie nødvendig:
Fin: 75 kg (3 sekker)
Grov: 25 kg (1 sekk)

Dimensjonering av filter og pumpe:

Litt avhengig av hvilket faglig miljø en henvender seg til (Frankrike/USA/Tyskland), får en opplyst at alt vannet i bassenget bør kunne sirkuleres på 4 eller 6 timer (turnover rate). Basseng AS anbefaler en mellomting, altså minimum 5 timer. Du må altså dele bassengets totale volum med 5 for å finne hvor stort renseanlegg du trenger.

Eksempel:
Basseng 48 m³ : 5 = 9,6 m³ renseanlegg

Se gjerne mer om montering og betjening av renseanlegg på vår Bassengskole

 

Generell info om sandfilter:

Et sandfilter er en beholder av støpt plast eller glassfiber. Beholderen har et loddrett rør i midten og flere rør i stjerneform i bunnen. Vannet fra bassenget spyles ut over sanden i filteret og renner så gjennom sanden. Sanden er en spesialsand som er fin nok til å stoppe partikler på 0,15 mikron. Den skitten som stoppes, legger seg oppå sanden. Når vannet har rent gjennom sanden, fanges det opp av de stjerneformede rørene i bunnen og sendes tilbake til bassenget renset og fint.

Filteret skal være ca. 2/3 fullt med sand. Det er viktig at en har filteret halvfullt med vann før man fyller sand i filteret, ellers kan de perforerte rørene i bunnen bli skadet av sanden når du heller den i filteret.

Sanden bør byttes etter 4 – 5 sesonger. Hvis filteret rommer mer enn 2 sekker med sand (se bruksanvisningen), bør en ha ca. 2/3 med fin sand og 1/3 med grov. Den grove sanden legges nederst. Hvis filteret rommer 2 eller færre sekker, bruker du kun fin sand.

Filterglass: De senere årene er det blitt mer og mer vanlig å velge knust glass istedenfor sand. Glass filtrerer bort litt mindre partikler enn sand, og vi regner at den varer dobbelt så lenge som sand, men koster også det dobbelte. Hvis du er blant dem som kjøper tjenesten å bytte sand/glass, så er det klart at det er en besparelse i å velge glass.

Les gjerne mer på vår Bassengskole