Liner til støpte basseng

+ Les mer om Liner til støpte basseng

De siste årene har det vært en rivende utvikling med tanke på prefabrikkerte linere. Kvaliteten er kraftig forbedret og bedre datateknologi åpner for å lage liner til støpte basseng av høyere kvalitet og fleksibilitet. Ved bestilling av liner er det svært viktig at du gir oss nøyaktige mål (på cm, ikke på mm). At en liner er prefabrikkert betyr at den er sveiset sammen på fabrikken, etter dine egne mål, så den enkelt kan monteres i ditt basseng (også som gjør-det-selv).

Hvilken liner skal jeg velge:

Du har kanskje valgt basseng, og plassering. Men det er så veldig mange flere valg som skal gjøres.
Hvordan vil du at sluttresultatet skal bli
Best å ikke overlate noe til tilfeldighetene, for et basseng skal være til glede i mange år, både funksjon og estetisk!

Albon Creation er en unik prosess som tar utgangspunkt i å skille seg ut.
Designet skal være unikt, og Albon Creation fornyes hvert år, med stilige farger og border, for å matche nettopp ditt ønske. Her er det derfor mulig å gjøre noe ekstra spesielt med nettopp ditt basseng.
Disse spesielle designene er merket med STJERNE her og på de neste sidene, og produseres kun av Nextpool.

Trykk på bildet for å teste ut farger og mønstre i «fargevelgeren».

Hvilken liner skal du velge: Her kan du se forskjellige farger på lineren, og sette sammen ulike alternativer.

CLASSIC Liner – den klassiske og rimelige

Classic lineren er en rimelig løsning, og passer godt i basseng hvor temperaturen ikke skal være over 28°C.
Kvaliteten kan sammenlignes med linerne for ti år siden, gode, men uten de finessene som tilføres i dag. Det er ingenting galt i det. Og det er et veldig godt alternativ for bassengprosjekter, hvor høyere bassengtemperatur og krav til det lille ekstra ikke er viktig.
Så selv om vi anbefaler Celsius og Premium liner hovedsakelig, så syns vi absolutt det er viktig å kunne tilby en type liner som Classic, som for mange vil være mer enn god nok til deres bassengprosjekt.

Classic leveres i 6 ensfarger, 3 mønstre og mulighet for 33 border.

Classic farger og mønster

Bildet over viser en samlet oversikt over de ulike fargene Classic Liner leveres i.
Ensfargede og mønstret.

CELSIUS Liner – bestselgeren

Celsius er den mest brukte lineren til støpte basseng. Tåler opp til 33 graders vann.
Den er innsatt med stoffer som gjør at alger, bakterier og mikroorganismer vanskelig fester seg til overflaten på liner. Det er derfor veldig viktig at du aldri bruker andre rengjøringsmidler eller kjemikalier enn det som er beregnet på basseng.
NB. Alger/sopp som kan komme fra baksiden av lineren. Dette forhindres enten ved at underduken er innsatt med algegift fra produsenten, eller at underduken sprøytes med alkorplus (en kraftig algegift).

Celsius linerne sveises på mål spesifikt til ditt basseng, og kan også lages med innvendige og utvendige trapper. Da det er mange faktorer som spiller inn på prisen, har vi kun tatt med noen eksempler på noen standard mål med vår standard hjørnetrapp.
Celsius finnes i 6 forskjellige farger, 15 mønstre, og kan suppleres med flere border i overkant. Det er også mulig å få lineren med to farger. Altså en farge på bunnen, og en annen farge på veggen. F. eks. mønstret bunn, og ensfarget vegg.

Celsius farger og mønster

Bildet over viser en samlet oversikt over de ulike fargene Celsius Liner leveres i.
Ensfargede og mønstret. Se stjerne for Albon Creation design.

Premium Liner – med det lille ekstra

Dette er lineren for deg som ønsker det lille ekstra på garantier.
Opptil 35 grader i topp perioder på 24 t, opptil 33 grader på det jevne.
Høyere klorbestandighet, flere beskyttelseslag. Samt ekstra lang garanti på fasongstabilitet og sveis.

Premium liner leveres i 9 ensfarger og med mulighet for 33 border.

Premium farger

Bildet over viser en samlet oversikt over de ulike fargene Premium Liner leveres i.
Kun ensfargede. Se stjerne for Albon Creation design.

Ensfarget eller mønstret liner?

På ensfargede linere er hele tykkelsen gjennomfarget. Det er imidlertid viktig å være klar over at mønstrede linere egentlig er ensfargede linere med påtrykk av farge og mønster. Disse krever derfor enda mer påpasselighet med kjemikvaliteten.

Mange kunder har til nå valgt ensfarget BLÅ linerfarge. Men vi tilbyr i tillegg andre ensfargede muligheter som sand, hvit, grønn og grå etc., og ser at trenden ”endelig” er i ferd med å snu. Det er nemlig veldig fint med andre farger også.

En mønstret liner, eller bord, kan se ”skrikende” ut, når du ser den i friluft. Husk da at den i vann vil se annerledes ut. En mønstret liner, eller bord, kan i vann gi deg inntrykk av at sollys reflekteres fra bassenget – selv om det er overskyet.
I tillegg kan man få mønstrede linere og border i forskjellige farger og varianter. Alle border er 24 cm høye.

Liner border

Bildet over viser en samlet oversikt over de ulike bordene liner leveres i.
Ensfargede er også mulig.

Non-Slip Liner – i Celsius kvalitet

En sklisikker liner til trapper og skrånende bunn
Non-slip lineren er tilgjengelig i Celsius kvalitet, og har C-class sikkerhetsnivå. C-class er det beste man kan få innen non-slip linere ifølge DIN 51097 standard.
Hvordan utføres non-slip test:
En person går barfot ut på en helling, oppå lineren som skal testes. Så helles det på olje på lineren. Hellingen gjøres gradvis brattere, og når testpersonen ikke lenger føler seg trygg, stoppes testen, og hellingen måles. Class-C er godkjent til 24° helling. Albon non-slip har blitt godkjent til 28° helling.
Leveres i 6 ensfarger. Pris på forespørsel.

Non-Slip liner farger

Bildet over viser en samlet oversikt over de ulike fargene Non-Slip liner leveres i.

Pris på liner

Å regne ut en nøyaktig pris på liner er ikke lett. Ta gjerne kontakt med oss så skal vi hjelpe deg. Vi har tatt med noe informasjon så du allerede under planleggingen av bassenget kan begynne å tenke litt over hva slags form du ønsker på ditt basseng. Prisen på liner avgjøres av valg av lineren, fasongen, trapper eller brønn til lamelltrekk, vanntemperatur etc.
Les alltid gjeldende garantier pr. linertykkelse/type liner.

Hjørner og bunn

På illustrasjonen under viser vi avrunding av hjørnene vertikalt (vegg-vegg). Dette er å foretrekke, ettersom det da blir enklere å få lineren til å henge i opphengsprofilen. En vanlig radius på buen er 15 cm.

Hjørne

Trapp og liner

Det er lite som gjør så mye for et basseng som en trapp. Husk at du er tilnærmet vektløs i vannet, og at det derfor ikke gjør noe om trinnene er litt høye. Det er samtidig fullt mulig å lage seg en trapp og fremdeles bestille en prefabrikert liner.
Illustrasjonene viser noen forslag til trapper du kan lage, og likevel få en tilpasset liner.  Ta ellers med deg følgende råd:
Vi anbefaler ikke mer enn 4 trinn, gjerne bare 3. Grunnen er at du ellers kan få problemer med å få lineren slett. Det bør være minst 15 cm vann over det øverste trinnet (husk at vannstand er ca. 12 cm under toppen av bassenget).
Trapper i bassenget gir et pristillegg på produksjonen av linere. Dette tillegget kan variere veldig avhengig av om lineren er mønstret, og kompleksiteten på trappen. Ta derfor kontakt for riktig pris på ønsket løsning.

Vår standard hjørnetrapp
Vår standard hjørnetrapp illustrert i et Thermopool basseng
Alternativer til utvendige trapper
Alternativer til trapp med full bredde
Alternativer til innvendig hjørnetrapp

Lineren kan henges opp på flere forskjellige måter.

Normalt brukes «hung» oppheng til støpte basseng (inkludert i vår pris).  Ved «hung» oppheng, monteres det en plastprofil på toppen av bassengveggen, og lineren kommer med en mothake øverst. Slik kan lineren henges opp i plastprofilen, som vi gjerne kaller for en opphengsprofil.
På stålplatebasseng benyttes gjerne bare det vi kaller «overlap». Da brettes selve lineren over bassengkanten og låses med en låselist (pris på forespørsel).

Hung oppheng til linerEn prefabrikert liner lages alltid noen prosent for liten i forhold til dine mål. Dette for at den skal strekkes ut og bli helt slett når du fyller vann.

Bassengformer

Prefabrikkerte linere kan produseres i veldig mange former. Se eksempler under. Pris avhenger av form og størrelse.

Alternativer til bassengform

Armert Liner

Armert liner er en 1,5 mm tykk liner, som er bygget av flere sjikt og at det midterste sjiktet er et nett som gjør dem veldig sterke og stive. Armert liner kan ikke prefabrikkeres på fabrikk, men må sveises på stedet av en profesjonell duksveiser.

Basseng AS kan tilby å sveise armert liner. Generelt kan vi si at armert liner blir 2 -3 ganger så dyrt som pre-fabrikkert liner. Av og til er imidlertid fasongen på bassenget slik at det ikke er mulig å løse saken med en prefabrikkert versjon. Det kan f.eks. være vanskelig å få til å feste den prefabrikkerte lineren dersom det er flislagt rundt bassenget og det ikke er en list til å henge den i.

Her fyller du inn din informasjon og evt spørsmål om dette produktet (Liner Celsius Mønstret). Vi kontakter deg så fort som mulig.

Lukk

"*" obligatorisk felt

Navn*
Din adresse*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.