«Det beste med basseng er å se gleden barna får av det»

Familien Fegth bor på halvøya Bygdøy, rett utenfor sentrum av Oslo. Huset deres har en flott beliggenhet like ved sjøen og fra den solrike hagen har de en fantastisk utsikt utover Oslofjorden. Da de overtok boligen var det allerede et gammelt basseng i hagen som etter hvert trengte en skikkelig overhaling. Valget stod da mellom å kvitte seg med hele bassenget, reparere det eller bygge helt nytt. Valget falt på det siste.

Hvorfor ønsket dere å bygge nytt basseng?

– Da vi overtok huset med det gamle bassenget fant vi ut at det ville være en større jobb å reparere det enn å bygge et helt nytt svømmebasseng. Vi vurderte å fylle det igjen, men det koster jo penger det også. Barna syntes at det var gøy med basseng, så da ble vi voksne overtalt. Så det endte med at vi gravde ned et helt nytt Polyfaser Athen glassfiberbasseng samtidig som vi skiftet ut rensepumpe og teknisk rom. Det eneste vi beholdt var varmepumpa, forteller Cathrine Fegth.

 

Hvorfor ble det akkurat denne typen basseng, et glassfiberbasseng?

– Fordi det er en slitesterk type, man har lenger garantitid enn på basseng med liner(duk) som vi hadde tidligere, og dersom man skulle hatt et fliselagt basseng er det en del dyrere.

«Her føler vi nesten at vi er på ferie hjemme i vår egen hage»

Hva liker du best med å ha basseng? Hvem bruker bassenget mest?

– Barna liker jo å svømme og bade, og de har det veldig gøy når de har venner på besøk. Så det å se den gleden hos barna når de er i bassenget er vel nesten det beste. Det blir mest brukt av barna, mens vi voksne nok hadde overlevd uten basseng. Men for all del, vi bruker det jo vi også. Barna blir også fortere svømmedyktige og tryggere i vannet. Vi bader i sjøen også, men det er ikke like fristende der. Her føler vi nesten at vi er på ferie hjemme i vår egen hage.

 

Er det noe som er negativt med å ha basseng?

– Det verste med å ha basseng i hagen må være det å ha et stort ansvar og da spesielt i forhold til andres barn som er på besøk. Vår yngste datter på 10 får ikke lov å bade uten at de voksne er hjemme, men de barna som er noen år eldre får bade alene. Vi har sikret bassenget med et nedsenket lammeltrekk som dekker bassenget når det ikke er i bruk, slik at man ikke risikerer at folk eller dyr faller oppi. Dette fungerer veldig bra.

Er det mye jobb med basseng?

– Nei, det er det ikke. Vi hadde en manuell “støvsuger” til å begynne med for å renske unna rusk og rask, men nå har vi kjøpt renserobot som er i bruk når bassenget er lukket og det funker veldig bra. Vi har i tillegg et automatisk rensesystem og saltvanns klorgenerator som sier ifra om det er for mye klor osv. Og så vasker vi litt rundt bassengkanten innimellom.

 

Hvor lang er badesesongen for dere?

– Vi starter vel så smått rundt påske med å ta bort stålplatene vi bruker for å dekke bassenget om vinteren. Så renser vi og gjør klart, og starter oppvarmingen av vannet i mai. I fjor badet barna 10. mai, men vi pleier å ha god badetemperatur fra 17. mai og ut hele september. Det er helt ideelt. Basseng AS kom og hjalp oss med vinterstengingen det første året pga. nye rutiner, men nå både stenger og åpner vi bassenget selv.

Har du noen tips til de som vurderer å kjøpe basseng selv?

– Start planleggingen og søknaden til kommunen tidlig. Dette kan ta tid så begynn gjerne prosessen et år i forveien eller i alle fall på høsten hvis man vil ha klart bassenget til sommeren etter. Naboen vår opplevde restriksjoner pga. reguleringsplanen i området, så undersøk dette før man kjøper bassenget. Her hos oss kom noen lave strømledninger i veien, så i stedet for å få bassenget levert med lastebil ble vi nødt til å bestille helikopter for å få det på plass. Det er sånne ting man bør finne ut av og ta med i planleggingen.

Og til slutt, hvorfor valgte dere å kjøpe basseng fra Basseng AS?

– Vi har hatt 3 forskjellige leverandører tidligere som bl.a. har skiftet duk, lagt inn varmepumpe osv., men når noe gikk galt, så tok det så lang tid før vi fikk tak i de og før ting ble rettet opp i, og derfor var vi rett og slett litt lei av hele prosjektet. Det er jo ikke så mye vits i å ha basseng hvis man ikke får brukt det før langt uti august. Men så en dag dukket det opp en annonse på Facebook for Basseng As. Jeg kikket litt på nettsiden deres og kontaktet dem deretter. De var veldig serviceminded og vi fikk svar med en gang. Det er utrolig deilig å få den gode oppfølgingen og servicen som vi får nå, så vi har anbefalt Basseng AS videre til andre.

Trenger du hjelp til å planlegge ditt bassengprosjekt? Ta kontakt med oss i dag!

Abonnere på vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få eksklusive rabattkoder og nyttige tips