Glassfiberbasseng – Familien valgte basseng over sydentur

Palma glassfiberbasseng

Utsagnet tilhører en av våre kunder, Cathrine, og sies med et glimt i øyet mens samboeren Per Henning flirer anerkjennende. Vi sitter utenfor hjemmet deres og beundrer glassfiberbassenget som er hovedattraksjonen på den over 3 mål store tomta rett utenfor Halden.

– Det er nesten litt uvirkelig å være oppi der, man får en skikkelig feriefølelse. Vi spurte ungene om de heller ville ha basseng i stedet for sydenturer, og nå bruker vi bassenget til lek og avslapping fra april til september, fortsetter hun.

Valgte glassfiberbasseng med trapp og sittebenker

– Det er så koselig å ta et nattbad når det er mørkt ute, men godt og varmt i vannet og lysene i bassenget skaper en flott stemning, sier Cathrine fornøyd. Bassenget det er snakk om er et 150 cm dypt Palma glassfiberbasseng på 4 x 10 meter med trapp i midten og sittebenker i begge sider. Her kan man ligge og slappe av mens man kjøler seg ned på de varmeste sommerdagene.

palma glassfiberbasseng med sittebenk og trapp

Gjorde mye av jobben selv

Familien forteller at de begynte byggeprosessen i mars 2017 og alt var ferdig i august samme året. Heldigvis jobbet Per Henning tidligere i et entreprenørfirma og kunne derfor gjøre en del av jobben selv. Ved installasjon av glassfiberbasseng må man enkelt forklart ha en jevn og horisontal flate hvor det ferdig støpte bassenget kan heises på plass, før man etterfyller masse langs kantene. Mange velger å grave et hull i bakken, støpe sålen, og så fylle masse inntil som nok er den enkleste løsningen. Cathrine og Per Henning valgte heller et forsterket basseng som kan stå fritt på en støpt flate, bygge terrasse i tilknytning til bassenget og til slutt støpe platting rundt. Resultatet er en stor og flott uteplass som er i samme høyde som boligen og det er derfor praktisk og enkelt å gå fra stua inne og ut i bassenget.

Palma glassfiberbasseng med støpt platting rundt

Teknisk rom har de i kjelleren under boligen og varmepumpa er plassert ved siden av/under terrassen slik at man verken ser eller hører den når man oppholder seg på uteplassen.

varmepumpe
Varmepumpa er plassert ved siden av/under terrassen lik at man verker ser eller hører den til vanlig

Hvor mye koster et slikt basseng?

– Med fyllmasse og støp, pluss alt av utstyr vi ønsket slik som varmepumpe, renseanlegg, renserobot, lamelltrekk osv. så kom nok hele hageprosjektet på rundt 900 000 kr, sier Per Henning. – Men da har vi ikke spart på noe og det går så klart an å velge billigere løsninger. Det ble litt dyrere enn vi opprinnelig hadde sett for oss, men etterhvert som vi undersøkte og satte oss inn i ting tenkte vi at når vi først skulle gjøre dette, så ønsket vi å gjøre det skikkelig.

Renserobot
Familien skaffet seg en renserobot som enkelt og effektivt «støvsuger» bassenget for rusk

– Men hva med vedlikehold av glassfiberbasseng da?

– Det er ikke avskrekkende med tanke på hvor mye glede vi får av bassenget, kommer det kontant fra Cathrine. – Alle sier det er så mye jobb å ha basseng, men det er ikke det. I begynnelsen var det kanskje litt å sette seg inn i, men nå går det veldig greit. Vi har sandfilter med saltvanns klorgenerator og dette rensesystemet tar veldig greit unna og holder vannkvaliteten på et bra nivå. Vi er flinke til å ta backwash (tilbakespyling av sandfilter) en gang i uka. Og renseroboten tusler rundt i bassenget når vi ikke bruker det i tillegg til at vi har motorisert nedsenket lamelltrekk som vi kun skrur på en nøkkel for å ta av og på, så vi er heller ikke plaget med rusk og løv i vannet. Akkurat den første vinteren var det greit å kunne få besøk av en av montørene til Basseng AS, slik at han kunne vise oss hvordan vi skulle stenge ned bassenget for sesongen. Men det klarer man fint å gjøre selv når man bare har lært hvordan.

Når man er ferdig med å bade er det bare å vri på en nøkkel, så legger lamelltrekket seg over bassenget på et blunk.

 

Klikk her for en grundig guide på hvordan man overvintrer basseng.

 

– Er det dyrt å drifte bassenget?

Vi pleier å ha 28 grader i vannet, men vi har egentlig ikke merket det på strømregningen.

– Og til slutt, hvorfor valgte dere Basseng AS som leverandør?

– Det var egentlig tilfeldig at vi ringte Basseng AS, sier Cathrine. – Vi undersøkte hvilke firmaer som kunne levere det vi ønsket og slo fort fra oss et par av de som holder til nærmest oss. Vi tenkte i utgangspunktet at det var litt for lang avstand for Basseng AS å komme helt fra Sørlandet for å hjelpe oss, men det viste seg å ikke være noe problem. Vi sjekket ut nettsidene deres og så at de var medlem av Trygg bassenghandel og i tillegg fikk vi en kjempegod hjelp og veiledning av daglig leder Synnøve. Hun svarte alltid raskt på mail enten det var sent på kvelden eller helg og vi følte vi ble klokere og fikk bedre hjelp enn hos de andre bassengleverandørene vi hadde vært i kontakt med. Så da vi bladde i katalogen deres og falt pladask for et av bassengene der, var det ikke noen tvil.

Cathrine og Per Henning foran boligen sin
Cathrine og Per Henning foran boligen sin

 

[title text=»Bildegalleri» style=»center»]

Ønsker du et tilbud på ditt drømmebasseng? Ta kontakt med oss! Og husk at vi leverer basseng hele året, ikke bare i sommermånedene!

Abonnere på vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få eksklusive rabattkoder og nyttige tips