Hagestue

Hagestue på mål

Back in business …!
For få år siden var vi (folkene bak Basseng AS) den ledende leverandøren av hagestuer i Norge, gjennom firmaet Grønt Fokus. Vi solgte et betydelig antall hagestuer i mer enn 20 år. Så ble Grønt Fokus solgt til noen svensker, og vi konsentrerte oss om bare basseng. Men vi har ikke glemt vår «kjærlighet» til dette spennende produktet, og jeg kan love at vi heller ikke har glemt vår ekspertise på det. Heldigvis har vi også beholdt vår gode relasjon til en av Sveriges beste produsenter av hagestue, og det er den relasjonen vi nå bygger videre på!

Da vi introduserte hagestue i Norge for mer enn 20 år siden, var dette et ukjent produkt for «alle», og vi brukte masse tid på å beskrive mulighetene. I dag kan de fleste mye om hagestue, og vi kan fokusere mer på å finne den optimale løsningen for nettopp DEG.

Dine mål er vår tegning

Vår fremste styrke i dag er at vi kan tilpasse hagestuen helt etter dine behov. Vi produserer alt etter dine behov, og du trenger absolutt ikke å kjøpe komplette løsninger heller. Kjøp de elementene du har behov for!

– Vi leverer på dine ønskede mål, ikke bare modulbasert
– Vi leverer akkurat det du vil ha, – komplett eller bare elementer
– Vi har alle kvaliteter
– Våre priser inkluderer frakt helt hjem til deg
Veien frem til et vellykket resultat:
En hagestue består av 3 elementer, og du må gjøre noen valg innen alle tre:

Reisverket:

Våre reisverk er alltid av limtre i høyeste kvalitet furu (ubehandlet). Det at reisverket er av limtre, betyr at det er veldig strekt uten å bli så grovt dimensjonert. En vil jo at det skal se litt smekkert og pent ut også.
I tillegg til å velge størrelsen på reisverket, må du også velge om du vil ha pulttak (ubrutt tak som bare faller en vei) eller om du vil ha saltak (møne tak). Vi bruker ytre mål på reisverket. Både vegghøyder og totalhøyde (vinkel på taket) kan avtales individuelt.

Veggene:

Veggene i en hagestue består ofte for en stor del av glasspartier, – skyvedører eller skyvevinduer. Her er det flere valg du må gjøre, men det viktigste er nok at du må bestemme hvor isolerende disse veggene skal være. Jo lenger del av året du har tenkt å holde hagestuen varm, jo høyere grad av isolering må du velge.
Vi tilbyr 4 forskjellige kvaliteter (isolasjonsgrader):
«Sommer»: enkelt ubehandlet glass
«Sommer +»: enkelt glass med energireflekterende belegg (usynlig)
«Vår/Høst»: dobbelt glass med argon gass mellom glassene, men uten brutt kuldebro i profilene
«Vinter»: Dobbelt glass med argon gass, og med brutt kuldebro i profilene
Alle typene er herdet glass, for din sikkerhets skyld.
Vi kan også levere deler av veggen i panel, men mange velger å skaffe dette lokalt for å få det likt med huset for øvrig.
Du kan også kjøpe bare skyvepartier uten komplett hagestue.

Taket:

Noe av vitsen med en hagestue er jo at dette rommet skal skille seg litt ut fra andre rom i huset og at en skal ha litt fornemmelsen av å være «ute». Våre hagestuer har derfor gjennomskinnelige plater i kanalplast. Vi bruker bevisst ikke begrepet gjennomsiktige, for disse platene ser en ikke gjennom, men de slipper mye lys gjennom (som en frosta dusjvegg).

Også når det gjelder taket må du velge isolasjonsgraden du ønsker. Vi har to kvaliteter, 16 og 32 mm tykkelse på platene, og det ligger litt i kortene at med god isolasjon i veggene, bør du også velge det tykkeste taket.

Er hagestuen søknadspliktig?

Veldig ofte er den det, og alltid hvis den kobles til huset. Er den frittliggende og ikke mer enn 50 m², er den ikke søknadspliktig, men vårt råd er at du i alle fall tar en prat med din lokale kommune.

På kommunen vil du få de nødvendige skjemaer for å kunne søke, men du vil alltid trenge nabovarsel og følgende tegninger:
– Fasadetegninger fra alle sider som hagestuen vises
– Situasjonsplan med hagestuen inntegnet
– Plantegning.
Som regel er det nok å ta utgangspunkt i eksisterende tegninger for huset deres og tegning inn det nye for hånd.

Klarer jeg å bygge selv?

Akkurat det er det like vanskelig å svare på som å si hvor lang en strikk er. Men det er overraskende mange som fint klarer å bygge en hagestue selv, for alt er ferdig kappet og tilrettelagt fra produsenten. Våre hagestuer er mer ferdiglaget enn hos de fleste andre, fordi vi lager på dine mål, ikke modulbasert som du selv må tilpasse.
Vi pleier å si at hvis du kan bygge en terrasse, vannrett og i vinkel (og uten at den siger etter noen år), så greier du å bygge en hagestue.

Fundamenteringen:

En hagestue er i seg selv ganske lett. Ikke så mye treverk, et veldig lett tak og glassfelt til vegger. Det som er utfordringen er at vekten av snølast blir fokusert på noen veldig få punkter (stolpene). En må derfor være svært nøye med at disse punktene er godt fundamentert, helt ned til telefri dybde.

Abonnere på vårt nyhetsbrev?