Velg riktig kvalitet etter tiltenkt bruk

I en hagestue er glassfeltene et av de viktigste elementene. Dørene og vinduene er av typen skyvefelter (ikke hengslet). Som bransjen generelt har vi valgt å gruppere glassfeltene med betegnelser som gjenspeiler hvor godt glasset i partiene isolerer. De fire gruppene er: «sommer», «sommer+», «vår/høst» og «vinter». Jo bedre isolering, jo billigere er det å holde hagestuen varm.

«Sommer»: enkelt ubehandlet glass
«Sommer+»: enkelt glass med energireflekterende belegg (usynlig)
«Vår/Høst»: dobbelt glass med argon gass, men uten brutt kuldebro i profilene
«Vinter»: Dobbelt glass med argon gass (samme som vår/høst), og med brutt kuldebro i profilene

Alle typene er herdet glass – for din sikkerhet

Selvsagt kan vi levere både dører og vinduer som faste partier, – i alle fire kvalitetene. Dette brukers blant annet hvis det er fallhøyde ut forbi veggen. Du skal bare vite at det er langt flere hagestuer som er ubrukelige fordi de er for varme, enn at det er vanskelig å varme dem opp. Sats derfor på mest mulig lufting, altså skyvepartier.

Glassfelt / skyvedør / skyvevindu / fastfelt

La oss prøve å rydde i begrepene, for det er faktisk litt vanskelig å holde stø kurs når vi skal beskrive veggene i en hagestue.

Veggene kan bestå av skyvedører, skyvevindu eller fastfelt.

Skyvedører er glassfelt i 2.0 m høyde som beveger seg på en styreskinne oppe og nede. 2 m er standard høyde på disse, men vi kan også levere andre høyder som kundetilpasning. Maks antall glassfelt i ei skyvedør er 4 felter, altså 4 spor i styreskinna på Sommer og Sommer+. Maks antall glassfelt i skyvedør på Vår/Høst og Vinter er 3.

Skyvevindu er glassfelt i 1,2 m høyde, som fungerer på samme måte som dørene.

Fastfelt er glassfelt som sitter helt fast på 4 sider. Disse kan både være som dørhøyde 2,0 m og som vindushøyde 1,2 m. Fastfelt benyttes blant annet når det er fallhøyde utenfor der de står (f.eks. en høy terrasse).

Trykk her for inspirasjonsbilder i galleriet
Trykk på bildet over for inspirasjonsbilder i galleriet

Abonnere på vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få eksklusive rabattkoder og nyttige tips