Dører og vinduer

Velg riktig kvalitet etter tiltenkt bruk
Dører og vinduer – Hagestue

I en hagestue er glassfeltene et av de viktigste elementene. Dørene og vinduene er av typen skyvefelter (ikke hengslet). Som bransjen generelt har vi valgt å gruppere glassfeltene med betegnelser som gjenspeiler hvor godt glasset i partiene isolerer. De fem gruppene er: «Solo Sommer», «Solo Sommer Pluss», «Twin Light Vår/Høst», «Twin Vinter» og «Twin Vinter Pluss». Jo bedre isolering, jo billigere er det å holde hagestuen varm.

«Solo Sommer»: enkelt ubehandlet glass
«Solo Sommer Pluss»: enkelt glass med energireflekterende belegg (usynlig)
«Twin Light Vår/Høst»: dobbelt glass med argon gass, men uten brutt kuldebro i profilene
«Twin Vinter»: Dobbelt glass med argon gass (samme som vår/høst), og med brutt kuldebro i profilene
«Twin Vinter Pluss»: Dobbelt glass med argon gass (samme som Twin Vinter), og med brutt kuldebro i profilene og rundt hele partiet, til og med sporskinnene er utrustet med brutt kuldebro.

Alle typene er herdet glass – for din sikkerhet
Selvsagt kan vi levere både dører og vinduer som faste partier, – i alle fire kvalitetene. Dette brukers blant annet hvis det er fallhøyde ut forbi veggen. Du skal bare vite at det er langt flere hagestuer som er ubrukelige fordi de er for varme, enn at det er vanskelig å varme dem opp. Sats derfor på mest mulig lufting, altså skyvepartier.

Glassfelt / skyvedør / skyvevindu / fastfelt
La oss prøve å rydde i begrepene, for det er faktisk litt vanskelig å holde stø kurs når vi skal beskrive veggene i en hagestue.

Veggene kan bestå av skyvedører, skyvevindu eller fastfelt.
Skyvedører
Skyvedører glassfelt i 2.0 m høyde som beveger seg på en styreskinne oppe og nede. 2 m er standard høyde på disse, men vi kan også levere andre høyder som kundetilpasning. Maks antall glassfelt i ei skyvedør er 4 felter, altså 4 spor i styreskinna på Sommer og Sommer+. Maks antall glassfelt i skyvedør på Vår/Høst og Vinter er 3.
Skyvevindu
Skyvevindu er glassfelt i 1,2 m høyde, som fungerer på samme måte som dørene.
Fastfelt
Fastfelt er glassfelt som sitter helt fast på 4 sider. Disse kan både være som dørhøyde 2,0 m og som vindushøyde 1,2 m. Fastfelt benyttes blant annet når det er fallhøyde utenfor der de står (f.eks. en høy terrasse).

Trykk på bildet over for inspirasjonsbilder i galleriet

+ Les mer om Dører og vinduer

Her fyller du inn din informasjon og evt spørsmål om dette produktet (Faste partier). Vi kontakter deg så fort som mulig.

Lukk
Navn*
Din adresse*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.