Sadeltak

Hagestue med sadeltak

Med komplett hagestue mener vi reisverk i limtre, vegger og tak.
Hagestuene på denne siden har sadeltak (saltak) og er beregnet som tilbygg til eksisterende bygning.

Våre reisverk er alltid av limtre i høyeste kvalitet gran(ubehandlet). Det at reisverket er av limtre, betyr at det er veldig sterkt uten å bli så grovt dimensjonert. En vil jo at det skal se litt smekkert og pent ut også.

Noe av vitsen med en hagestue er jo at dette rommet skal skille seg litt ut fra andre rom i huset og at en skal ha litt fornemmelsen av å være «ute». Vi selger derfor mest tak av gjennomskinnelige plater i kanalplast. Vi bruker bevisst ikke begrepet gjennomsiktige, for disse platene ser en ikke gjennom, men de slipper mye lys gjennom (som en frosta dusjvegg).
Platene er enten 16mm eller 32mm tykke. På kvaliteten Solo Sommer/Solo Sommer Pluss så er det inkludert 16mm tykke takplater. På Twin Light Vår/Høst og Twin Vinter så er det 32mm inkludert i prisen.

Under finner du 4 forskjellige isoleringsgrader på hagestuene og det går på kvaliteten på glasspartiet. Dersom du ønsker å benytte hagestuen kun på sommeren så er det enten Solo Sommer eller Solo Sommer Pluss du bør velge. Ønsker du å bruker hagestuen utover høst og tidlig vår så velg Twin Light Vår/Høst. For en hagestue til helårsbruk så gå for Twin Vinter.

«Solo Sommer»: enkelt ubehandlet glass
«Solo Sommer Pluss»: enkelt glass med energireflekterende belegg (usynlig)
«Twin Light Vår/Høst»: dobbelt glass med argon gass mellom glassene, men uten brutt kuldebro i profilene
«Twin Vinter»: Dobbelt glass med argon gass mellom glassene, men med brutt kuldebro i profilene

Er hagestuen søknadspliktig?

Veldig ofte er den det, og alltid hvis den kobles til huset. Er den frittliggende og ikke mer enn 50 m², er den ikke søknadspliktig, men vårt råd er at du i alle fall tar en prat med din lokale kommune.

På kommunen vil du få de nødvendige skjemaer for å kunne søke, men du vil alltid trenge nabovarsel og følgende tegninger:
– Fasadetegninger fra alle sider som hagestuen vises
– Situasjonsplan med hagestuen inntegnet
– Plantegning
Som regel er det nok å ta utgangspunkt i eksisterende tegninger for huset deres og tegne inn det nye for hånd.

Klarer jeg å bygge selv?

Akkurat det er det like vanskelig å svare på som å si hvor lang en strikk er. Men det er overraskende mange som fint klarer å bygge en hagestue selv, for alt er ferdig kappet og tilrettelagt fra produsenten. Våre hagestuer er mer ferdiglaget enn hos de fleste andre, fordi vi lager på dine mål, ikke modulbasert som du selv må tilpasse.
Vi pleier å si at hvis du kan bygge en terrasse, vannrett og i vinkel (og uten at den siger etter noen år), så greier du å bygge en hagestue.

Igjen må vi understreke at det er raskere og enklere å bygge våre hagestuer enn de fleste andre i samme kategori. Dette fordi våre hagestuer er individuelt konstruert etter dine mål, altså «special made for you». Hver utfresing og hver komponent er nøyaktig slik den skal være når du setter den sammen. Hvis du skal betale en snekker for å gjøre jobben, kan vi love deg at det er mye spart på akkurat dette!

Fundamenteringen

En hagestue er i seg selv ganske lett. Ikke så mye treverk, et veldig lett tak og glassfelt til vegger. Det som er utfordringen er at vekten av snølast blir fokusert på noen veldig få punkter (stolpene). En må derfor være svært nøye med at disse punktene er godt fundamentert, helt ned til telefri dybde.

+ Les mer om Sadeltak

Her fyller du inn din informasjon og evt spørsmål om dette produktet (Twin Vinter (s) 5745 mm x 3530 mm). Vi kontakter deg så fort som mulig.

Lukk
Navn*
Din adresse*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.