Ezarri fliser fontene Bucharest

Ezarri har brukt glassmosaikk-fliser for å dekke verdens største fontene-system

Målet var å bruke glassmosaikk-fliser for å rehabilitere fontenene som begynner på parlamentets palass, og løper langs en boulevard i sentrum av den rumenske hovedstaden.

Og prosjektet ble gjennomført for å feire hundreårsdagen for samlingen av landet, som fant sted i 1918.

Det involverte et ensemble på 44 uavhengige fontener bygget på slutten av 1980-tallet. Systemet med fontener dekker en avstand på 1,4 kilometer foran parlamentet, som er den største administrative bygningen i verden.

Ezarri har derfor brukt glassmosaikk-fliser for å dekke det største systemet med fontener i verden, som ligger i Bucuresti.
Systemet tilbyr en koreografi av lys, farge, vann og lyd i et multimediashow uten sidestykke i verden.

Ezarri fliser fontene Bucharest

Mosaikkfliser i glass til 44 fontener i Bucuresti

Systemet med fontener har ekstraordinære dimensjoner.
Tallene knyttet til prosjektet taler for seg selv:

  • 10.200 kvadratmeter
  • 44 uavhengige fontener
  • 1,4 kilometer
  • 4 måneder for å gjennomføre

Det forklarer hvorfor de kom til Ezarri, selskapet som tilbød det beste utvalget av glassmosaikk-fliser for en unik installasjon med tanke på den dimensjoner.
Og som var i stand til å fullføre utfordringen med å fullføre prosjektet på en rekordtid på fire måneder.

Disse fontenene dekket med glassmosaikk-fliser av Ezarri gir et nytt perspektiv på byen, i en multimedia koreografi som har blitt den viktigste turistattraksjonen.
Ikke overraskende tiltrekker showet tusenvis av turister.
Ezarri fliser fontene Bucharest

Heraldiske motiver i Ezarri`s trykte glassmosaikk-fliser

I tillegg har Ezarri trykt mosaikkfliser i glass for å lage forskjellige våpenskjold som tilhører kongene av Romania.
De tilhører monarkene som deltok i foreningen av landet. Ensemblet av fontener tilbyr et unikt multimediashow om natten.
Og i løpet av dagen lyser det strålende med mosaikken som Ezarri har dekket den til med.
Våpenskjoldene til Det kongelige huset i Romania, laget med digital utskrift på glassmosaikk-fliser (Custom Printed Mosaic) av Ezarri, har blitt arrangert parvis langs den sentrale aksen til boulevarden. De dekker et overflateareal på mer enn hundre kvadratmeter, og etter hvert som fontenene er blitt re-designet for å minne om den første hundreårsdagen for foreningen av Romania, husker de også kongehuset.
Ezarri fliser fontene Bucharest
Det er her det fulle potensialet til Ezarri`s digitale mosaikktrykk blir avslørt. Og det er ikke bare på grunn av utskriftskvaliteten, men også på grunn av fargene og den oppnådde høy-definisjonen. Mosaikkflisene i glass med disse heraldiske motivene gir en dyp historisk betydning for Bucharest Fountain-prosjektet.
Ezarri fliser fontene Bucharest
Og etter innvielsen for et drøyt år siden, har fontenene på Unirii-plassen, dekket av Ezarri med glassmosaikk-fliser, allerede blitt et symbol på byen.
Og en stor turistattraksjon for den rumenske hovedstaden.