– Du trenger ikke bade for å nyte bassenget

Tina Stuestøl kaller bassenget « et visuelt smykke i hagen». I 2016 fikk hun årets uteromspris. 

På fritiden liker den utflyttede sørlendingen å instagramme, og 135.000 følger hennes instagramkonto Interiorwife. Hun er litt over gjennomsnittet interessert i interiør og eksteriør. Uteplassen, interiøret og bassenget  passer som «hånd i hanske» hos Tina og familien.

– Vi brukte mye tid på å vurdere leverandør. Det er mye useriøst der ute. Vi fikk tillit til Basseng AS fordi de tok seg tid til å forklare og gi gode råd. Vi fikk mye ekstra service i hele prosessen og kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å ha en god sparringspartner i kjøps- og byggeprosessen. Også etterpå. Det melder seg mange spørsmål når bassenget skal tas i bruk, forteller hun.

Badetemperatur på 29 grader

Barna hennes og andre barn i nabolaget setter stor pris på bassenget, men også de voksne nyter «smykket» i hagen.
– En svært positiv bieffekt av å ha basseng i hagen er at barna våre har blitt veldig trygge i vann fra de var små og begge lærte å svømme tidlig, sier hun.

Bruksperioden strekker seg fra mai til september. Etter at de installerte varmepumpe, ligger badetemperaturen på ca. 29 grader.

«10 spørsmål om basseng som «alle» lurer på». Les svarene til Interiorwife her.

Slik beskriver hun bassenget:
– Det er et rundt thermopool som er støpt, 5 meter i diameter, ca 150 cm dypt, og har duk som ser ut som fliser. Det har skimmer, bunnsluk, rensesystem og luft til vann-varmepumpe. Steinheller rundt gir et ekstra eksklusivt preg.

Kjøpte nytt basseng

Det var allerede montert et basseng i hagen da ekteparet kjøpte huset. Skulle de fikse det gamle eller kjøpe nytt?
– Da vi kjøpte huset var det et gammelt stålplatebasseng her fra før, så vi hadde valget om å tette igjen hullet eller bygge et nytt basseng. Jeg er veldig glad for at vi valgte å bygge nytt basseng. Vi og barna har hatt enormt mye glede av det i alle år siden. Det er ikke så mye jobb med basseng som folk tror, utdyper Tina.

– Hva er forskjellen før og etter at du/dere fikk basseng?
– Det gir jo en ekstra dimensjon til hagen. Både visuelt og bruksmessig. Og så slipper vi å sitte i bilkø til en overfylt strand for å bade i kaldt og skittent vann om sommeren, for å si det sånn. Barna kan bade selv om det regner og er litt kjølig i luften.

– Hva vil du si til dem som går og vurderer å investere i et basseng, men som enda ikke har valgt å gjøre det?
– Jeg vil først og fremst si: Velg en seriøs leverandør og ikke hør på mytene om at basseng er mye jobb og lite glede. For vår erfaring er at det er lite jobb og mye glede.


Tina og mannen valgte Basseng AS.
– De ga god service, var grundige og kom med konstruktive råd i hele kjøpsprosessen. De var rett og slett opptatt av at vi skulle bli fornøyd, mer enn det å få solgt oss et basseng i full fart. Og vi er så glad for at vi hørte på rådene de kom med.

– Har du noen tips/erfaring du vil dele med andre etter å ha hatt basseng en stund?

– Etter 11 år har vi selvsagt mye erfaring. Jeg vil si: sørg for jevnt vedlikehold. Skaff deg rutiner for oppstart om våren og nedstengning om vinteren. Og bruk 10 minutter pr uke, fremfor 1 time pr måned på å holde vannet rent og med korrekt ph-verdi, klorverdi og algefritt, sier hun og legger til:
– Gå for kvalitet og ikke kjøp det billigste alternativet.

Sikkerhet

Man må ikke glemme sikkerhet og ansvaret som følger med å ha et basseng i hagen.

– Det følger jo litt ansvar med å ha basseng. Jeg tenker da særlig på barna når de bader. Men også å dekke det til slik at verken tobeinte eller firbeinte faller oppi. Og husk å søk dersom det er et krav hos kommunen slik at det formelle er på plass, avslutter Tina.

Går du med en bassengdrøm i magen? Kontakt oss så hjelper vi deg å oppfylle den!