Overbygg som sikring

Basseng AS Kundebilde Polyfaser Ischia 70 blått med overbygg Emporia

Skyvbare overbygg fra Gullberg & Jansson

Med et skyvbart overbygg fra G&J forlenger du badesesongen for ditt utendørs svømmebasseng. Og får i tillegg ekstra oppvarming på kjøpet. En solrik dag kan temperaturen øke med hele 6-8 grader. Når været ikke er fordelaktig, bader du under tak, og skyver enkelt bassengtaket bort om solen titter frem igjen. I tillegg vil et bassengoverbygg redusere fordampning og forhindre at løv, smuss og surt regnvann forstyrrer pH verdien i vannet.

Med forlengelseskinner kan du også skyve bassengtaket forbi hele bassenget.

Bassengoverbyggene er godkjent etter de strengeste sikkerhetskrav NF P 90 309.

Tåler snø!?

Selvsagt tåler våre skyvbare overbygg snø, ja faktisk akkurat like mye som alle andre overbygg på det norske markedet. Når vi likevel ikke anbefaler dem brukt som vinterdekke, er det fordi vi ikke ønsker å skyve risikoen og ansvaret for eventuell brekkasje over på deg som kunde. Legg merke til at noen som skriver «tåler snø» med store bokstaver, skriver med mindre skrift: «Det fungerer også som vinterdekning. Ved mye snø eller tung snø skal overbygget understøttes eller måkes.» Underforstått, hvis det bryter sammen, er det ditt ansvar.
Men er du trygg på at du er hjemme og kan måke det, så kan du nok bruke dem som vintertildekking, men vi gir ingen garanti.

Store overbygg fra Expodul, – tåler snø (uten «liten skrift»)Bassengoverbygg

I samarbeid med den svenske produsenten Expodul, kan vi nå levere store overbygg til basseng. Dette er et produkt som vil egne seg godt til campingplasser, hoteller, men også private som ønsker et badehus av topp kvalitet.

• Limtre reisverk
• 16 mm eller 32 mm polykarbonat tak
• Skyvedører på alle veggene, kan åpnes
• Mulighet for forskjellig glasskvaliteter i veggene
• Takrenner på begge langsidene
• Sylinderlås på to skyvefelt, ellers låsbart fra innsiden over alt

Tåler snø, uten forbehold.

Expodul overbygg dimensjoners til å tåle den snømengden som er i den snø-sonene du skal bruke det.

Lamelltrekk, sikkerhetsløsningen med mange muligheter

Lamelltrekk til basseng styrt med mobilen

Våre lamelltrekk er alltid godkjente etter den franske normen NF P 90-308

I Norge er reglene slik at eieren av bassenget er den som er ansvarlig for å sikre bassenget. Utfordringen kan likevel være at det ikke fremgår av norske regler hva som skal til for at en skal kunne kalle bassenget sikret. Basseng AS har derfor valgt å bare selge utstyr som er godkjent etter den franske normen NF P 90-308, som er veldig spesifikk på hva som skal til. Vi anser dette regelverket for å være det strengeste i Europa.

Lamelltrekk Above Ground

Lamelltrekk til basseng styrt med mobilen

Dette er lamelltrekk som du monterer på kanten av bassenget. Kort fortalt har disse lamelltrekkene alle de gode egenskapene til lamelltrekk, men er litt mer synlige enn de nedsenkede. Til gjengjeld koster de alltid en del mindre.

Lamelltrekk above ground er meget enkelt i bruk, særlig i motorisert versjon, som også er fullautomatisert med motor som programmeres for start og stopp. Hvis du likevel vil starte med en rimelig løsning, uten å gi fra deg fremtidige muligheter, kan du velge en manuell versjon som senere kan motoriseres.

Lamelltrekk innendørs basseng

Lamelltrekk Nedsenket og motorisert

Nedsenket lamelltrekk er den diskret og estetisk fine versjonen av lamelltrekk. Alt det tekniske ligger gjemt nede i vannet, og en ser bare selve trekket på vannflaten. Også når trekket er rullet inn, er det skjult.

Nedsenket motorisert lamelltrekk er fullautomatisert med motor som programmeres for start og stopp. Må integreres i selve bassenget, enten med en permanent skillevegg, eller med en lettvegg av forsterket PVC.

Lamelltrekkene kan brukes utendørs så vel som innendørs. Og kan også monteres på eksisterende basseng.

Rollsafe, rimelig og god sikring av basseng

Sikkerhetstrekk ROLL-SAFE EASY FIRST EVOLUTION brun grønn blå sand sikkerhet svømmebasseng

Rollsafe er kort fortalt en kraftig presenning som er forsterket med rør av aluminium på tvers. Trekket rulles av bassenget ved at man sveiver på en stang med utveksling (som en markisesveiv). Samtidig rulles et bånd inn i rullen. Når man skal legge på trekket, igjen drar man bare i båndet. Trekket betjenes normalt greit av én person opp til en størrelse på 50 m² (inkl. overmål).

Manuelt og rimelig, – men godt:

Javel, løsningen er manuell og rimelig, men den er likevel god. En av de største fordelene er at trekket ligger helt nede på kanten av bassenget og tetter helt mot at blader og rusk kan komme i svømmebassenget.

Energibesparende:

Rollsafe legger seg som et tett lokk over bassenget, og det stopper derfor veldig effektivt fordampningen. Som kjent er det fordampningen som står for det største energitapet i et basseng, så det å stoppe den er viktig.

Det er stanset ut huller i presenningen mellom rørene slik at regnvann kan renne gjennom. Ellers hadde det blitt en innsjø på trekket som hadde gjort det tungt å betjene når det regner.

Rollsafe spennes opp på hver kortside av bassenget.

Sikre bassenget mot drukning

Hvordan sikre et basseng mot drukning?

I Norge er reglene slik at eieren av bassenget er den som er ansvarlig for å sikre bassenget. Utfordringen kan likevel være at det ikke fremgår av norske regler hva som skal til for at en skal kunne kalle bassenget sikret. Basseng AS har derfor valgt å bare selge utstyr som er godkjent etter den franske normen NF P 90-308, som er veldig spesifikk på hva som skal til. Vi anser dette regelverket for å være det strengeste i Europa.

Basseng AS tilbyr flere alternativ for å sikre bassenget.

I vårt sortiment finner du mange forskjellige løsninger for å sikre bassenget mot drukning.

La oss nevne det stikkordsmessig:

ENKEL BRUK er det viktigste når du skal vurdere type sikring.

Det hjelper ikke å ha en type sikring som er så tungvint i bruk at den ikke blir brukt. Det gir bare en falsk trygghet. Det må være en oppgave for en person å sikre bassenget, og det må kunne skje veldig fort.