Lønnsomt og viktig vedlikehold av bassenget

Gjesteinnlegg av bloggeren Tina Stuestøl og instagrammeren Interiorwife.

Disse viktige tipsene må du følge hvis du vil ha et bekymringsløst bassengliv. Her kommer mine favoritter og anbefalinger! 

Skimmernett – stopper skitten før den går i filteret 

Skimmernett er et veldig enkelt og rimelig hjelpemiddel for å stoppe store deler av skitten som ellers går i sandfilteret. Skimmernett er et meget finmasket nett (ligner på en nylonstrømpe) som settes i korga i skimmeren. Med skimmernett i korga til skimmeren sparer du deg for noen backwash. Husk også å bytte nettet regelmessig, særlig om høsten når det kommer blader i bassenget. Kommer i pakker på 12 stk. Kan om ønskelig rengjøres for å brukes på nytt.

Les skimmernett her!

Skimmer Lily – holder randen i vannskorpa gullende ren

Sminke, solkrem og det du ellers har i huden av partikler og skitt gjør at randen i vannskorpa blir tilgriset. Men fortvil ikke; med Skimmer Lily i korga på skimmeren så hjelper hun å holde randen ren. Fungerer ved at den suger opp fettstoffer som ellers ville lagt seg i vannlinjen. Det kommer 6 stk i hver pakke, og må byttes etter 4 til 6 uker.

Mer info finner du her!

Randrengjøringsspray

Av og til så trenger Skimmer Lily litt hjelp av en rengjøringsspray som du bruker direkte på randen i vannskorpen. Denne er egnet til både glassfiberbasseng, liner og fliser. Sprayen virker umiddelbart, har ingen syrer, angriper ikke huden, skader ikke bassenget og er veldig enkel å bruke. Spray på i korte seksjoner – la den virke i 30 sekunder – og tørk lett av med ei lys fille eller en vaskehanske.

Trenger du mer info? Les mer her! 

Rengjøringsspray til varmepumpe

Har du sett all skitten som setter seg i gitteret på baksiden av varmepumpen? Gitteret heter fordamperbatteri på fagspråket og når det ikke rengjøres, så senkes virkningsgraden på varmepumpen. Det betyr økte strømutgifter. Men med denne rengjøringssprayen så sørger du for at luften kommer mer effektivt ut av varmepumpen, og virkningsgraden stiger, mens strømutgiftene synker. Sprayen kan også brukes til generell rengjøring av varmepumpen. Vedlikehold, baby, det er litt kjedelig, men det er sabla viktig.

Spray på gitteret, la det virke noen minutter, og spyl med hageslangen (ikke høytrykksspyler.)

Mer om sprayen kan du lese her!

Skurebørste til basseng

Dette er rett og slett en skrubbebørste med håndtak og svamp som er ideell til rengjøring av vannlinjen. Denne bruker du sammen med randrengjørings-sprayen. Skurebørsten finner du her!

Rengjøring til Roll-Safe sikkerhetstrekk

Denne smartingen rengjør og beskytter Roll Safe Sikkerhetstrekk, men også plastvegger og oppblåsbare basseng, rammeverk, presenning, plast-stiger og jeg vet ikke hva.

En spray rekker til ca 35 kvadratmeter trekk, og både rengjør og beskytter i en og samme behandling. Den er enkel og rask å bruke, og du trenger ikke skylle med vann etterpå. Bare rett og slett spray på overflaten og tørk av med en ren microfiber- eller bomullsklut. Enklere blir det vel rett og slett ikke.

Detaljene finner du her!

Svamp av type Magic

En magisk svamp som øyeblikkelig fjerner skitt og merker, riper, sorte streker og belegg. Utmerket for vannlinje, vegger og gulv i basseng, men også til gulvlister, dusj, badekar, kraner m.m. innendørs. Dette er alle småbarnsforeldres hemmelige våpen i kampen mot tusj og kulepenner og det som verre er, og den kan altså også brukes på bassenget.

Test alltid i et hjørne før en grundig rengjøring. Deretter fukter du svampen, gnir flekkene regelmessig. Til slutt så skyller du og tørker den rengjorte overflaten. Bytt svamp når de to hvite flatene har nådd det gule skillet.

Rengjøringssvampen finner du her!

Starbrite – pussemiddel til stigen:

Minst like viktig som å pusse sølvtøyet til 17.mai, er det å pusse bassengstigen til sommersesongen. Starbrite er til rengjøring av stiger og  annet rustfritt stål.

Pussemiddelet rengjør og polerer krom, rustfritt stål, messing og kobber. Den beskytter mot også mot korrosjon, falming, flekker og rust-hull. Den er enkel å bruke, har en varmebestandig polish, og både renser, polerer og beskytter samtidig. Påfør litt pussemiddel på en ren klut og smør direkte på materialet. La det så tørke, før du polerer med en ren klut, og voilà så har du en stige med strålende glans!!

Mer informasjon finner du her!

Bassenghåv

Du bør definitivt ha en basseng-håv til å fiske opp løv og det som ellers kan lande opp bassenget når sikkerhetstrekket er av. Den fungerer også ypperlig til å redde opp bier som har kræsj-landet i vannoverflaten

Om dette og annet utstyr, kan du lese mer om her!

Robot til vask og rens

Har du ikke bunnsluk, sier du? Ja, da bør du vurdere robot som kan rense både bunn og vegger.

Robot kan du lese mer om her!

Så trenger du så klart:

Klor, klorpucker til skimmeren, ph+, algemiddel og en flocker i ny og ne.  Link til kjemikaliene finner du her!

Lykke til med oppstart og rengjøring for sesongen!

Abonnere på vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få eksklusive rabattkoder og nyttige tips