Våre varmepumper

Våre bassengvarmepumper kjennetegnes gjennomgående av robust kvalitet når det gjelder material- og komponentvalg, samt tiltalende design. De fem forskjellige seriene med bassengvarmepumper skiller seg først og fremst ut når det gjelder robusthet, design og størrelse, samt utførelsen av vertikal eller horisontalt luftutblåsning.

Gullberg & Jansson leverer følgende fem serier bassengvarmepumper (pluss varmepumpe til offentlige anlegg):

  • V-serien – Nordens mest solgte varmepumpe. Stilren design, og anerkjent høy virkningsgrad og rustfritt stålkabinett. Vertikal luftutblåsning fører til fleksibel installasjon og lavere lydnivå, noe som også den doble kompressorisoleringen bidrar til.
  • X-serien – Høy virkningsgrad. Samme god kvaliteter som V-serien, men med horisontal luftutblåsning.
  • S-serien – Varmepumpe beregnet til innendørs basseng.
  • Q-serien – Horisontal luftutblåsning, god virkningsgrad og hvitt stålkabinett.
  • P-serien – Horisontal luftutblåsning, god virkningsgrad og hvitt plastkabinett.
Varmepumper til basseng finnes i to utførsler: Luft-til-vann «alt-i-ett-modell» og luft-til-vann «split-modell». Alt-i-ett-modellene kan ikke brukes til helårsdrift, da vannet sendes ut i varmepumpa og vil frostsprenge denne hvis strømmen går når det er frost (når strømmen går, stopper også sirkulasjonspumpa). Den skaden som da oppstår, er så omfattende at kostnaden er nesten lik ny varmepumpe. Ja, begge typene vil fungere ned til minus 20°C, men alt-i-ett-modellene med fare for totalhavari når temperaturen kryper under 0°. Dette er elementær fysikk og gjelder alle, selv om ikke alle leverandører har skjønt det og påstår noe annet..