Varmeveksler

+ Les mer om Varmeveksler

Viser alle 5 resultater

Varmeveksler i titan fra Elecro

En varmeveksler er, som navnet indikerer, en innretning som veksler ut varme fra en varmekilde til bassengvannet. Varmeveksleren er m.a.o. ikke en varmekilde i seg selv, men en komponent som overfører varme. Varmekilden kan være en varmepumpe til hus eller en fyrkjele.

I en varmeveksler er det to separate vannstrømmer, vi kaller dem primærkrets og sekundærkrets. Primærkretsen er det varme vannet fra varmekilden. Sekundærkretsen er bassengvannet.

Det varme vannet fra varmekilden omslutter bassengvannet som går gjennom varmeveksleren i mange tynne rør. Fordi rørene er mange og tynne, blir kontakten mellom det varme vannet og det kaldere bassengvannet meget god. På denne måten gir primærkretsen fra seg varme til sekundærkretsen (bassengvannet).

Hvor effektiv en varmeveksler er, avhenger i stor grad av hvor stor temperaturforskjell det er mellom de to kretsløpene. Jo større temperaturforskjell, jo mer varme avgir veksleren. Selve utformingen av veksleren (kontaktflate mellom de to kretsene) er også meget avgjørende for effekten. Elecro G2 er noe av det beste som finnes.

Varmeveksleren settes inn i filterkretsløpet. Rørleggeren kobler til vannet fra varmekilden (primærkretsen).

Elecro G2 varmeveksler

Unik design og robust konstruksjon gjør at G2 varmeveksler er en av markedets beste på varmeoverføring. Produseres i England.

  • Robust og slitesterk
  • Rørbunt (indre) i titanium (det bassengvannet har kontakt med)
  • Fleksibel montering, braketter følger med
  • Syrefast stål AISI-316 (ytre, det primærkretsen har kontakt med).

Siden det er relativt liten prisforskjell mellom den største veksleren på 122 kW (ved primærtemperatur 85 grader) og de mindre, anbefaler vi som regel å kjøpe denne. Da er det minst sjanse for at du ender opp med å måtte ha to.

Her fyller du inn din informasjon og evt spørsmål om dette produktet (Varmeveksler Digitalt sett Titanium Elecro G2 inkl pumpe). Vi kontakter deg så fort som mulig.

Lukk

"*" obligatorisk felt

Navn*
Din adresse*
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.