Overbygg

Med et skyvbart bassengoverbygg forlenger du badesesongen for ditt utendørsbasseng og får i tillegg en ekstra oppvarmingskilde med på kjøpet. En solrik dag kan temperaturen øke med hele 6-8 grader. Når været ikke er fordelaktig bader du under tak, og skyver enkelt overbygget bort om solen titter frem igjen. I tillegg vil et bassengoverbygg redusere fordampning og forhindre at løv, smuss og surt regnvann forstyrrer PH verdien i vannet.

Les «utvidet informasjon» (over) om overbygg som vintersikring

Er overbyggene barnesikre? Ja, alle overbygg fra G&J er barnesikre og kan raskt låses med nøkkel. Ellers oppfyller de lovbestemte krav til barnesikring.

Kan overbyggene brukes som vintersikring? Basseng AS frarår å bruke overbyggene som vintersikring, og vi mener at alle andre burde gjøre det samme, men det ser vi at de ikke gjør. Ta deg tid til å lese litt videre her og gjør deg opp din egne mening.

Våre overbygg er testet for 50 kg snø pr m². Problemet er bare at våt snø kan veie hele 400 kg pr kubikkmeter, og da er 50 kg/m² ikke mer enn ca 15 cm med snø. 15 cm er ikke mer enn det som kan komme på en natt mens du sover, for ikke å snakke om hvis du er borte en hel helg og det snør.

Hvorfor er overbygg som andre firma selger så mye sterkere enn de Basseng AS selger? Sannheten er at ingen overbygg på det norske markedet er vesentlig sterkere enn våre. Det er bare noen aktører som er mindre sannferdige enn oss. La oss være konkrete om en konkurrerende modell som flere selger i Norge, nemlig overbyggene til IDEALCOVER (selges som Klasisk A, B og C samt Casablanca osv). Disse overbyggene er av en konkurrent oppgitt å skulle tåle 150 kg/m². Litt underlig dette, for da vi solgte de samme overbyggene for flere år siden, oppga produsenten 50 kg / m². På nettsiden til www.poolteam.se finner vi mer fakta om disse overbyggene. Der ser vi at profilene i buene (det er dem som gir styrken) er 36 x 50 mm og av aluminium. Våre profiler er 40 x 47 mm og av aluminium. Ser du noe i disse tallene som tilsier at de på 36 x 50 mm skal være 3 ganger så sterke som våre?!?

Vårt råd er at du forholder deg til fakta om profilene og gjør dine egne vurderinger. Be eventuelt om å få en TÜV-test fra produsenten som tilsier 150 kg/m². Vi har nemlig sett den som tilsier 50 kg. Tror du at 36 x 50 mm profiler tåler 150 kg/m², som på et 4 x 8 m basseng utgjør 4,8 tonn = 3 VW Passat?! Hvis du satser på at det er sant, så ta utskrift av der leverandøren påstår «tåler snø» og «tåler 150 kg/m²»

PS. Når et overbygg kollapser under snølasten, ødelegger det som regel også selve bassenget (profilene brekker og kjøres inn i bassenget). Vi har sett triste bilder av slike skader.