Thermopool: «Det er veldig sosialt med basseng!»

Dette sier en av våre kunder, Wenche Strand Oksavik, mens vi sitter på den lune terrassen hennes og nyter sola og utsikten utover Oslofjorden. Bassenget hun snakker om er et ca. 10 år gammelt Thermopool basseng på 10 m x 4,5 m med romersk trapp og lys kantstein rundt.

Bassenget er et Thermopool med romersk trapp
Bassenget er et Thermopool med romersk trapp

– Venner kommer innom og tar med seg badetøy. Og da barna var små ble bassenget veldig mye brukt og de hadde venner på besøk som kom og badet. Da var det veldig koselig å sitte her og se på de. Nå er det mest mannen min Egil som bruker det, han er veldig glad i å bade. Og det er jo god trening også, forteller hun. – Etter hvert som man blir eldre er det jo mange som flytter fra de store eneboligene sine og til litt mer lettstelte leiligheter. Men vi trives så godt med bassenget her at vi ikke vil flytte, ler hun.

Fra stua har man utgang til bassenget like ved
Fra stua har man utgang til bassenget like ved

Bassenget ligger bare et par skritt fra stua som har store skyvedører på begge sider. I den ene retningen ser man rett bort på bassenget, i motsatt retning er det en nydelig utsikt utover fjorden. – Det er jo veldig tiltalende å se på, et basseng løfter eksteriøret litt, smiler hun.

Uteplass med et praktisk “badehus”
Uteplass med et praktisk “badehus”

Den forseggjorte uteplassen består ellers av platting med skiferstein og et praktisk “badehus” med omkledningsrom og lager. Her finner vi også det tekniske rommet, og varmepumpen befinner seg bak badehuset, skjult fra uteplassen. – Det var litt støy med den gamle varmepumpen vi hadde, men etter at vi fikk ny hører vi den ikke, og vi er veldig fornøyd.

Automatisk lamelltrekk dekker bassenget når det ikke er i bruk
Et automatisk lamelltrekk dekker bassenget når det ikke er i bruk

Bassenget ligger usjenert til, med litt busker og trær rundt. Da hjelper det med et automatisk lamelltrekk for å hindre at løv og rusk faller ned i bassenget når man ikke bruker det. Utendørs dusj er også praktisk slik at man kan skylle av seg før man hopper uti bassenget.

Sittegruppe like ved bassenget og praktisk utedusj
Sittegruppe like ved bassenget og praktisk utedusj

– Er det mye vedlikehold med et Thermopool basseng?

– Nei, det er ikke mye jobb å holde bassenget, forteller Wenche. – Det er åpning om våren og stenging om høsten. Vi har bølgeblikkplater som vi dekker bassenget med om vinteren. Ellers sjekker vi ph innimellom. Bassenget er jo over 10 år gammelt, men vi har aldri hatt noen problemer med det.  

Klikk her for en grundig guide på hvordan man overvintrer basseng.

– Til slutt, hva er deres inntrykk av Basseng AS?

– Vi kjøpte bassenget av de den gang de het Grønt Fokus og har alltid kjøpt det vi trenger av kjemi og utstyr av de. Helt fra starten av har vi vært veldig fornøyd, de tar telefonen raskt, er hyggelige og vi får alltid god service, avslutter hun med et smil.

 

[title text=»Bildegalleri» style=»center»]

Ønsker du et tilbud på ditt drømmebasseng? Ta kontakt med oss! Og husk at vi leverer basseng hele året, ikke bare i sommermånedene!

Abonnere på vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få eksklusive rabattkoder og nyttige tips