E-Clear MK7/CF1-75UV – helt kjemifri rensing

kr 35 990

Fri frakt og ingen gebyr på alle bestillinger over 1000kr til terminal eller postkontor.

For basseng opptil 75 m³

Varenummer: 3-MK7/CF1-75UV Kategorier: ,

Beskrivelse

Både folk og miljø vil gjerne unngå klor, og nå har vi løsningen med

helt kjemifri rensing!

E-Clear er et system som desinfiserer vannet uten bruk av kjemi. Rensingen skjer gjennom tre forskjellige prosesser:

Først renseprosess, er at vannet bestråles av UV-lys.
Desinfeksjon av vann og gjenstander med UV-stråler er velkjent og mye brukt, blant annet til rensing av drikkevann og på sykehus til sterilisering.

Andre prosess, er at vannet passerer noen elektroder som renser med 4 forskjellige oksygentyper.
Dette oksygenet oksyderer/brenner forurensninger i vannet. I denne korte introduksjonen blir det for omfattende å forklare i detaljer hva som skjer og hvorfor, men det vi kan si er at en av de oksygentypene som produseres i E-Clear, er Hydrogenperoksid. Hydrogenperoksid kalles også aktivt oksygen, og vi har selv forhandlet dette som et alternativ til klor, da i flytende form i kanner. I 2016 kom det imidlertid nye forskrifter fra myndighetene om at konsentrasjonen på denne kjemien ikke kunne være mer enn 13 % (før 35 %) fordi det ellers kan brukes til å lage bomber. I så svak oppløsning blir det en dyr måte å rense bassenget på (Noen leverandører selger det enda). Med E-Clear kan du altså lage ditt eget Hydrogenperoksid i tillegg til 3 andre sterkt rensende oksygentyper; Hydrogenperoksid H2O2, Hydroksylioner OH-, Atomic Oksygen O-, Molekyler Oksygen O2. o

Tredje renseprosess, er at vannet tilføres kobberioner.
Kobberioner er først og fremst effektive på å drepe alger, men de dreper også bakterier.

Summen av de tre rensemetodene er så effektiv at du normalt ikke trenger å bruke desinfiserende kjemi. Dog må du bruke pH-justering, men også den prosessen gjøres automatisert ved hjelp av pH-dosatoren. Vi kaller det kjemifri rensing, og tenker da på den desinfiserende delen.

Hvorfor kan det være lurt å investere så mye i et kjemifritt renseanlegg? Vi som jobber i bransjen merker at den nye ”miljøvirkeligheten” vi beveger oss inn i, legger et press på alt som har med kjemi å gjøre. Flere og flere firma blir ikke sertifiserte til å produsere klor og andre kjemikalier, og som et resultat stiger prisene, faktisk ganske betydelig. Med E-Clear er du i forkant av denne utviklingen!

Abonnere på vårt nyhetsbrev?