Vi pusser opp bassenget – følg med på prosessen!

Gjesteinnlegg av bloggeren Tina Stuestøl og instagrammeren Interiorwife.

En trofast venn i all slags vær: 15 år og tusenvis av timer med sol, svømming, latter og lek for både liten og stor er tilbakelagt. Nå fortjener hun en oppussing. 

Denne våren gjør vi en rehabilitering av bassenget, der vi skal bytte ut det meste av komponenter og slitedeler. Vi skal bytte rør, dyser og skimmer, vi skal bytte motor, liner og sikkerhetsstrekk.

Vurderer du å skaffe deg basseng?

Vi har hatt basseng i 15 år, og kunne rett og slett ikke tenke oss en hage uten basseng. Da vi gikk til anskaffelse, brukte mye tid på å vurdere leverandører, for vi erfarte raskt at det er mange useriøse aktører der ute. Grunnen til at vi valgte Basseng as var at de tok seg tid til å forklare og gi gode råd. Vi fikk mye ekstraservice i hele prosessen.

Jeg kan ikke få understreket nok hvor viktig det er å ha en god sparringspartner i kjøps- og byggeprosessen. Også etter at bassenget er tatt i bruk, melder det seg noen spørsmål. Da er det fint å ha noen å ta kontakt med.

Lang sesong med varmepumpe

Bassengsesongen i Norge varer fra begynnelsen av mai til september. Sesongen ble naturligvis mye lengre etter at vi installerte varmepumpe, og vi har nå en jevn temperatur på 27 til 29 grader gjennom hele sesongen, uten at strømregningen blir avskrekkende av den grunn.

Glem mytene om at basseng er vanskelig

Et annet råd jeg kan gi som erfaren basseng-eier, er å ikke hør på mytene om at basseng er mye jobb og lite glede. Erfaringen herfra er stikk motsatt: Det er lite jobb og mye glede.

Følg med videre gjennom våren for inspirasjon og tips

Gjennom badesesongen skal jeg skrive mer om prosessen rundt rehabiliteringen, om hva vi gjør og hvorfor vi gjør det. Du får også gode tips om vedlikehold, rengjøring, sikkerhet og drift av bassenget enten det er lite eller stort, rundt eller firkantet.

Sett sammen din egen bassengpakke – test vår bassengkonfigurator her!

Abonnere på vårt nyhetsbrev?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få eksklusive rabattkoder og nyttige tips