Hvordan er et basseng oppbygd

Grunnprinsipper for alle svømmebasseng:

Alle basseng består av noen felles komponenter. Selv om de finnes i forskjellige prisklasser og forskjellige utførelser, er prinsippet for hvordan de virker og stelles likevel stort sett de samme. Disse komponentene er:

  • Selve bassenget (bassengkroppen)
  • Et renseanlegg (filteranlegg). Består av en filterpumpe/sirkulasjonspumpe og et filter
  • Sikring mot drukning
  • Diverse tilleggsutstyr; oppvarming, kjemistyring, automatiske renseroboter o.l.
  • Det elektriske anlegget

Under de neste kategoriene kan du lese mer om hva som skiller de forskjellige bassengtypene.

Varmeveksler til basseng, virkemåte, fordeler og begrensninger

Lime rør til basseng, hvordan lime PVC og ABS plast

Sandfilter til basseng, montering og betjening av renseanlegg

Liner legging i svømmebasseng, montering av PVC bassengduk

ZODIAC Renseroboter til basseng

ZODIAC Renseroboter til basseng – når kvaliteten betyr noe

Med sin patenterte syklonteknologi, ergonomiske design og førsteklasses kvalitet, har Zodiac utviklet plug & play-rengjøringsroboter som tar seg av rengjøringen i bassenget automatisk. Straks renseroboten senkes ned i vannet, begynner den å vaske bunnen, vegger og vannlinje basert på modell og spesifikasjoner. Det er i tillegg enkelt å rengjøre filteret etterpå ved behov.

Mange er redde for at det å ha svømmebasseng er mye jobb og vedlikehold. En vaskerobot «støvsuger» bassenget for deg og gjør at du kan bruke mer tid på avslapping og mindre tid på å holde bassenget rent.
Les mer om hvordan og de ulike modellene lenger nede på siden.

Hvorfor velge Zodiac Renserobot fra Basseng AS?

Alle våre bassengroboter kommer fra den franske kvalitetsleverandøren Zodiac. Med sin ergonomiske design, patenterte syklonteknologi, og førsteklasses kvalitet, skiller Zodiac-robotene seg ut fra andre leverandører. De er veldig enkle å betjene, energieffektive og det går raskt å rengjøre filteret. Zodiac har utviklet en patentert syklonfunksjon som gjør at rusket som samles inn er i konstant bevegelse inni filteret slik at det ikke klistrer seg til veggene og tetter igjen filteret.

Se vårt utvalg av renseroboter her

Varmepumper for basseng, vi presenterer fem modeller fra Gullberg & Jansson

Varmepumper til basseng for norsk klima

Vi selger varmepumper til basseng fra Gullberg & Jansson, som uten tvil er markedsledende på bassengvarmepumper i Skandinavia. Ikke så rart at de vet hva de holder på med, når de har levert over 20.000 varmepumper. Vi har gjennom 20 år solgt varmepumper fra forskjellige produsenter, og vi er krystallklare på at varmepumpene fra Gullberg & Jansson er i en klasse for seg selv. Meget pålitelige og stillegående. Dessuten har de et komplett delelager de få gangene noe galt oppstår.

Forleng sesongen betydelig, uten å bli flådd

Med en varmepumpe til basseng fra Gullberg & Jansson kan du forlenge sesongen med minst en måned i hver ende, uten at det påvirker kostnadene veldig mye. Vi regner at det koster ca kr 2.500 å holde et basseng på 4 x 8 m hele sesongen. Hvis du tøyer sesongen med et par måneder, nærmer kostnaden seg kanskje kr 3.000, men det har vel de fleste råd til når de kan ha ca 28 °C i vannet hele tiden.

Varmepumper fra Gullberg&Jansson finner du her

E-Clear kjemifri rensing av basseng

E-Clear kjemifri rensing av basseng

Både folk og miljø vil gjerne unngå klor, vi løsningen med helt kjemifri rensing!

E-Clear er et system som desinfiserer vannet uten bruk av kjemi.
Rensingen skjer gjennom tre forskjellige prosesser:

Her kan du lese mer om helt kjemifri rensing av basseng

Teknisk rom for basseng, størrelse og planløsning

Bygge basseng selv

Hva må du vite når du skal bygge et basseng selv.

Hvis du kjøper en basseng-pakke av en anerkjent leverandør, skal det selvsagt følge med det utstyret du trenger og en veiledning om hvor og hvordan det skal monteres. Denne artikkelen handler derfor om tips til deg som ønsker å prosjektere alt selv.

  • Skimmer; alle basseng må ha en eller flere skimmere. Vi regner en skimmer pr 25 m² overflate. en skimmer koblet med 50 mm rør, slipper gjennom ca 10 m³/t med vann. Settes så høyt på veggen som mulig.
  • Returdyser; grunnen til at vi bruker begrepet returdyser, er fordi dette er der vannet kommer tilbake til bassenget etter rensing (Danskene kaller det inløpsdyse). En returdyse sirkulerer ca 7 m³/t med vann. Det er derfor klart at en må ha flere av dem for å få gjennomstrømning nok. Vi anbefaler 2 returdyser for filter opp til 9 m³/t, 3 for filter opp til 15 m³/t og 4 returdyser for filter på ca 20 m³/t